Blog energie

Kosteloos een energiescan laten uitvoeren?

Wil je exact weten wat je kunt besparen op de inkoop van je energie? Polane Consult maakt gratis en vrijblijvend een besparingsanalyse voor jouw bedrijf. Diverse factoren zijn van invloed op de energieprijs, waaronder het inkoopmoment. Polane Consult werkt met energie-analisten die zich volledig bezighouden met de inkoop van energie en precies weten wat het juiste inkoopmoment is. Wij kopen de energie direct in op de APX (energiebeurs) en houden continu de energiemarkt in de gaten. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jij jaar in jaar uit profiteert van de meest gunstige tarieven. Loopt je energiecollectief (bijna) af? Dan brengen wij je uiteraard op de hoogte. Polane Consult is een geverifieerd intermediair

Waar kun jij op rekenen bij Polane Consult ?

1. Vrijblijvende Energiescan

Met de gratis en vrijblijvende Energiescan weet je hoeveel je exact kunt besparen op je energiekosten. De besparingsanalyse presenteren wij aan jou persoonlijk zodat je weet waar je aan toe bent. Kies je voor het collectieve voordeel? Dan zorgt Polane Consult voor een vloeiende overstap. We kunnen, indien nodig, je huidige overeenkomst opzeggen en nemen je al het werk uit handen.

2. Lagere energietarieven

Gunstigere voorwaarden, betere service en lagere prijzen. Dat is de belofte die wij doen. Wij houden continu de energiemarkt in de gaten om tegen gunstige tarieven in te kopen. Wij ontzorgen jou volledig. Zo bespaar je tijd en profiteer je structureel van de scherpste energietarieven. Jaar in jaar uit!

3. Vast aanspreekpunt voor al je energievragen

Bij Polane Consult is Energie zijn je energiezaken in goede handen, via één aanspreekpunt. Wij kunnen bijvoorbeeld je jaarafrekening controleren, voorschotbedragen wijzigen, facturen controleren en antwoord geven op al je andere energievragen.

4. Een tool die je helpt bij je informatieplicht energiebesparing

Verbruik je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Sinds 1 juli 2019 ben je vanuit de overheid verplicht om je eens in de vier jaar te registreren bij het eLoket Informatieplicht Energiebesparing. Polane Consult helpt en vult aan bij deze rompslomp.

Voordelen van de tool:

 • Eenvoudiger en dus sneller registreren
  Gemiddeld bespaar je 2,5 uur per vestiging met deze tool.
 • Géén eHerkenning nodig
  eHerkenning (digitale identificatie) zelf aanvragen kost je anders gemiddeld € 100,-. De doorlooptijd van de aanvraag is omslachtig en duurt minimaal twee weken.
 • In etappes invullen + Polane Consult dient je lijst in
  Je kunt de vragenlijst ook in etappes beantwoorden (via je laptop, tablet of telefoon) én Polane Consult dient de uiteindelijke maatregelenlijst voor je in bij het eLoket. Wel zo makkelijk.
 • Voordelig
  De kosten voor het gebruik van de webapp en de registratie bij het eLoket van de RVO via Polane Consult zijn € 249,-. Bij meerdere vestigingen kom je in aanmerking voor een gereduceerd tarief.

Voldoe zo snel mogelijk aan je registratieplicht! Anders loop je het risico dat je vanuit de overheid een boete opgelegd krijgt.
Start vandaag nog met het invullen van de maatregelenlijst of neem hier contact op met Polane Consult .

5. Teruggave energiebelasting

Als je te veel energiebelasting hebt betaald, omdat er op één adres meerdere meters/aansluitingen zijn, kun je de te veel betaalde belasting tot 5 jaar terugvragen. Om dit zelf te regelen moet je de markt en regelgeving goed kennen. Bovendien kost het veel tijd. Polane Consult kent de regelgeving en de weg goed. Hierdoor berekenen we op welk bedrag je recht hebt en zorgen voor de uitbetaling. Alles op basis van no cure no pay.

6. Korting op meetdiensten

Wist je dat de tarieven op meetdiensten verschillen en dat je zelf kunt kiezen wie je meetdiensten verricht? Wij berekenen voor je wat je kunt besparen op je meetdiensten, geheel vrijblijvendLet op: dit is alleen van toepassing als je een grootverbruikaansluiting hebt.

Jouw voordelen

 • De beste prijs voor je energietarieven via inkoop op de energiebeurs, korting op meetdiensten en hulp bij de teruggave van energiebelasting.
 • Volledige ontzorging en tijdsbesparing; wij nemen je het werk uit handen en zorgen ervoor dat je ieder jaar profiteert van de meest gunstige energietarieven.
 • Persoonlijk advies op maat; Polane Consult denkt met je mee voor de beste energieoplossing aan de hand van een energiescan.
  Overzicht en inzicht; één vast aanspreekpunt voor al je energievragen.
 • Direct toegang tot support; bij vragen of wijzigingen bel je onze supportafdeling op een vast nummer, zonder wachtrijen.

Neem contact op via onderstaande formulier voor de gratis energiescan en kijk wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Hi, Sean Polane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *