Blog energie

Dynamisch contract 40 procent goedkoper

Het eerste half jaar van 2023 werd gekenmerkt door opvallend lage dynamische prijzen. Opmerkelijk genoeg is het gemiddelde dynamische tarief gedurende deze periode nooit boven het prijsplafond uitgekomen. In de afgelopen maanden werden er veel records gebroken. Op 2 juli was er zelfs vijftien uur lang een negatieve uurprijs, waarbij de laagste uurprijs tot nu toe werd gemeten -€0,50 cent.

Wij hebben de dynamische energieprijzen vergeleken met de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die onlangs een nieuwe rekenmethode heeft gepubliceerd. De dynamische beursprijzen, inclusief onze inkoopvergoeding, zijn vergeleken met de cijfers van het CBS en bevestigen opnieuw dat een dynamisch energiecontract een voordeliger alternatief kan zijn. In de eerste zes maanden van 2023 is het gemiddelde dynamische stroomtarief, inclusief inkoopvergoeding, maar liefst 41% goedkoper geweest dan het gemiddelde variabele tarief op de markt.

“Het is duidelijk dat consumenten die gebruikmaken van het dynamische tarief kunnen profiteren van aanzienlijke kostenbesparingen en daarmee hun energie-uitgaven kunnen verminderen”

Hi, Sean Polane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *