Blog energie

Ieder bedrijf zijn eigen energie manager

Hoge energieprijzen

Aan de energieprijzen kun je als bedrijf helaas weinig doen. Je kunt je over laten halen om eventueel over te stappen van energieleverancier, maar de prijzen zijn gebaseerd op de prijzen die genoteerd staan op de energie beurzen. Élk bedrijf kan maatregelen treffen om te besparen op zijn energie verbruik. Dit kan door het efficiënt omgaan met de energie die je inkoopt, door bijvoorbeeld?, tot het gasloos en energie neutraal maken van het pand.

Informatieplicht

Bedrijven die minimaal 50.000 kwh stroom of/en 25.000 m3 gas per jaar verbruiken hebben een informatieplicht. Dit houdt in dat u als bedrijf moet aangeven waar uw energie aan verbruikt wordt en wat de mogelijkheden zijn om daarop te gaan besparen.

Energielabel plicht bij kantoren

Vanaf 1 Januari 2023 moeten kantoren minimaal label C hebben. Heeft men na deze datum een slechter label, dan mag het pand niet meer als kantoor verkocht of verhuurd worden. Daarnaast gaat men er steeds meer vanuit dat de verplichting in 2030 naar label A zal gaan. Naast de energielabelplicht kan je als bedrijf ook nog te maken hebben met andere wet en regelgeving.

Energiebespaarplicht:

Naast de informatieplicht is er een energie bespaar plicht. U bent verplicht te investeren in energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar. In de afgelopen jaren heeft Polane Consult voor verschillende panden naar aanleiding van de scan geadviseerd en ondersteund in het energie neutraal maken van bijvoorbeeld kantoren, woonboerderijen en een aantal filialen van een doe- het- zelf keten.

Neem contact op voor meer informatie:

Hi, Sean Polane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *